Hemslöjd i Byn 2015

förening

Program Hemslöjd i Byn 8 aug 2015 kl 11 - 15

kl 11

Ordförande Lennart Johnsson hälsar Välkommen.

Programvärd under dagen är Lena Klevenås, ödenäsare och ordförande i kultur-och fritidsnämnden i Alingsås

kl 11.30

Alingsås folkdansgille med spelmän. Uppvisning och pröva på för dig som har lust att dansa.

kl 12.30

Bageristaden Alingsås. Pär-Uno Ström, Carina Håkansson och Eva Ringmann presenterar sin bok.

Många ödenäsbor kommer ihåg brödbilarna som körde omkring i Ödenäs och sålde bröd. Brödet som såldes i de affärer som fanns i Ödenäs köpte också in sitt bröd från bagerier i Alingsås.

Kopplingar till bröd under Hemslöjd i Byn är storugnsbrödet som både bakas, säljs och serveras under dagen

kl 13

"Hemslöjd i Byn-kören" är en möjlighet som finns för dig som vill vara med och sjunga i kör. Under ledning av Anders Johammar. Samling i kyrkan.

kl 13.30

New Western Three, spelar irländsk, amerikansk och svensk folkmusik blandat med eget material. På scenen.

NW3 spelade redan på 60-talet och har efter 40 år uppstått igen och har spelat i Mark- och Boråsbygden, i Göteborg och på Västkusten med sin blandade reportoar.

kl 14.30

Avslutning i kyrkan med kyrkoherde Jan Kesker. Som avslutning på hembygdsdagen framförs Björlanda brudmarsch av Anders Johammar på kyrkorgel och Peter Åkesson på durspel.

UTSTÄLLNINGAR:

NATURPORTRÄTT

Lennart Johnsson visar foton "porträtt" av i första hand fåglar. Direkt i deras naturliga miljö utan gömslen.

I Karlsro kan man bl a titta på skolmaterial som många av oss kommer ihåg. Planscher, böcker, sparbössa, kateder, bläckhorn, klassfoton från Ödenäs med mera.

Under flera år har besökare på Hemslöjd i Byn prövat på att väva. Nu kan ni komma och titta på det fantastiska resultatet!

Under dagen kan du också besöka Centrum för Bastabinne, vårt arbetslivsmuseum. Du kan se hur man tvättade förr. Hur man separerar mjölk, kärnar smör och hur man bakar bröd i storugn.

Bränner tjära och mycket annat .....

Det kommer också besök av en ko!

och hönor.

och lite hunduppvisning.

Om inte ambulansen är på utryckning kan du kika in och se hur det ser ut i en sådan.

Vill du kan du pröva på att spela lite bordtennis som idrottsföreningen visar.

Självklart kan du också passa på att prata med slöjdare!